Nagelverlenging

Er zijn verschillende producten en technieken om uw nagels mee te verlengen. Qua technieken kan de styliste kiezen uit het gebruiken van sjablonen of tips. Bij tips wordt er een kunststof nagel op je eigen nagel geplakt en deze wordt volledig glad gevijld met de natuurlijke nagel, hier kan dan het product van keuze op worden aangebracht. Bij het gebruik van tips kun je de vorm van de nagels minder goed veranderen dan je met sjablonen kunt omdat je met een hard kunststof ondergrond werkt. Bij het gebruik van sjablonen wordt er een stevige papieren vorm aangebracht tegen je natuurlijke nagel die door de manier van bevestigen in verschillende vormen kan worden geplaatst. Dit sjabloon wordt gebruikt als een soort werkblad en nadat de nagel uitgehard is wordt deze weer verwijderd, dit in tegenstelling tot de tips, die blijven zitten.

Er zijn verschillende producten te gebruiken om je nagels te verlengen, dit zijn Acryl, Gel of Acrygel, ook wel polygel genoemd.

Acryl is een poeder dat wordt vermengd met een vloeistof, de monomer, om een soort pasta te creëren waarmee de nagel gevormd kan worden. Acryl hard uit aan de lucht en de styliste heeft dus maar beperkte tijd om de nagel te vormen. Ook is Acryl erg onderhevig aan temperatuur, dus als het warm is hard het sneller uit dan als het koud is en ook de poeders onderling kunnen verschillen in uithardingstijd. Acryl is een erg hard product waardoor de nagels wel tegen een stootje kunnen.

Gel is een stuk zachter en flexibeler en kan dus voor sommige nagels beter geschikt zijn, maar voor andere juist daardoor weer niet. Gel wordt direct vanuit het potje op de nagel aangebracht en hard pas uit zodra het onder een uv of ledlamp gaat. Gel is ook onderhevig aan temperatuur, als het product opwarmt door bv de buitentemperatuur of de temperatuur van de nagels van de klant, wordt het product dunner en heb je de kans dat het de nagelriemen in gaat lopen. Dus ook bij Gel heb je een beperkte verwerkingstijd.

Tegenwoordig is er ook Acrygel of Polygel op de markt. In feite is dit een combinatie van Acryl en Gel. Het heeft de stugheid van Acryl waardoor het op de plek blijft liggen waar jij het wil hebben, maar hard pas uit zodra het onder de led- of uv lamp gaat waardoor je net zo lang kunt blijven restylen als dat nodig is om een mooie nagel te creëren. Het zit qua hardheid ook een beetje tussen beide in, het is dus wat lichter en flexibeler dan Acryl, maar weer wat harder dan Gel. Ook is het veel minder onderhevig aan temperatuur waardoor dit ook op zeer warme dagen goed gebruikt kan worden. Eigenlijk heeft Acrygel het beste van beide producten samengebracht en het is dan ook niet gek dat steeds meer stylistes grotendeels hier op over stappen.