Nagelvormen

Er bestaan in de nagelwereld talloze modellen om uw nagels in te vormen. Ik zal hier in gaan op de wat bekendere vormen zodat u makkelijker een keuze kunt maken wat bij u past. De meeste modellen kunnen zowel lang als korter gedragen worden, al zijn er een paar modellen waarbij enige lengte wel het mooiste resultaat geeft. Ik zal de modellen uitleggen aan de hand van afbeeldingen en een uitleg wat die vorm nu inhoud.
(deze foto’s zijn niet mijn eigen werk maar online opgezocht om het best voorbeeld te kunnen geven, voorbeelden van mijn werk kunt u zien op de pagina “foto’s”)

Square/vierkant

De meest bekende nagelvorm is de square, oftewel de vierkante of rechte nagels. Deze vorm is zeer geschikt voor korte en middellange nagels, als de lengte te lang wordt kan deze vorm soms wat massief overkomen. Deze vorm wordt ook het meeste gebruikt in wedstrijden zowel nationaal en internationaal, een voorbeeld van wedstrijdnagels is plaatje 3. Dij deze vorm zijn de rechte lijnen erg belangrijk, de voorkant is kaarsrecht net als de zijkant en ook als je de nagel van opzij bekijkt is de onderlijn gelijk aan de bovenlijn waardoor je een vierkante vorm krijgt.

Squoval

De meest gebruikte vorm in de salon zijn de squoval nagels. Dit zijn vierkante nagels zoals hierboven uitgelegd, maar met afgeronde hoeken aan de voorkant zodat het wat meer gebruiksgemak geeft dan wanneer de voorkant volledig recht is, met afgeronde hoeken blijf je simpelweg minder aan kleding haken.

Rond

De ronde nagels gaan net iets verder dan de hierboven genoemde squoval. De zijlijnen blijven nog steeds recht, maar de voorkant wordt mooi rond gevijld. Dit geeft een wat sierlijkere en slankere nagel.

Almond

De almond nagel is een erg populair model in de nagelsalon, al heeft dit model wel enige lengte nodig, draagt u de nagels liever kort zijn de bovenstaande modellen beter geschikt. De almond shape is zoals de naam al zegt amandel gevormd. Net als een amandel heeft dit model wat rondere zijkanten die naar een spits afgeronde top lopen. Er bestaan verschillende variaties, met een wat rondere of wat spitsere top, maar deze mag nooit echt puntig zijn. Dit model geeft mooie sierlijke lange vingers met het gebruiksgemak van een afgeronde voorkant.

Stiletto

De stiletto is de meest extreme nagelvorm die je in de salon ziet. Dit model heeft taps toelopende zijkanten die eindigt in een scherpe punt. Dit model heeft echt wel wat lengte nodig om echt indruk te maken, al zie je de echt lange nagels niet in het dagelijks leven omdat dit gewoonweg niet praktisch is, deze zie je vooral op posters en foto’s. Het grote nadeel van de stiletto is dat je met de puntige voorkant nogal eens ergens in of achter blijft haken en maak je nogal eens een gaatje in een kledingstuk.

Ballerina en Coffin

De ballerina en coffin nagel zet ik even bij elkaar omdat deze erg veel op elkaar lijken. Deze vormen lopen taps toe naar de punt, maar deze is recht gemaakt van voren. Deze vormen zijn afgeleidt van de almond en stiletto, maar dan zonder de punt, deze is als het ware recht afgeknipt. Technisch gezien heeft de ballerina iets rond lopende zijlijnen (1e foto) en de coffin heeft rechte zijlijnen (foto 2 en 3), maar in de praktijk kiezen de meeste stylistes voor 1 model bij beide vormen, en noemt de ene het ballerina en de andere coffin. Deze vormen zijn zowel lang als iets korter te dragen, maar net als bij de almond en stiletto, is iets lengte wel mooier.

Dit hierboven zijn wel de meest voorkomende nagelvormen die je in de salon kunt zien. Daarnaast zijn er nog talloze andere vormen die je vooral ziet op nagelposters en beurzen. Ook internationale trainers die voornamelijk alleen nog les geven dragen vaak de technisch wat ingewikkeldere en langere vormen op hun eigen nagels als voorbeeld.

De nagelvormen zoals hierboven genoemd zijn allemaal mogelijk in mijn salon. Heeft u de voorkeur voor een model of lengte, geef dat bij me aan en dan overleggen we hoe we dat het mooiste kunnen maken.