Versteviging natuurlijke nagel

Ook als je je nagels al lang genoeg vind of ze liever van nature laat groeien ipv ze te verlengen, zijn er voldoende mogelijkheden.

Het is mogelijk om te kiezen voor een gelpolish behandeling, dan wordt je nagel voorbereid zoals in een ander hoofdstuk uitgelegd en daarna wordt er eerst een basecoat aangebracht. Dit is een transparante laag die ervoor zorgt dat de kleur goed hecht maar de pigmenten niet in jou natuurlijke nagel trekken. Hierna wordt er een kleurlaag aangebracht, vaak moet deze 2x aangebracht worden om een mooie dekking van de kleur te krijgen en deze wordt dan afgesloten met een topcoat. Dit is opnieuw een transparante laag die de kleur goed opsluit en glans geeft aan de nagel. Na iedere laag moet deze worden uitgehard in een uv- of ledlamp omdat zoals de naam al zegt deze lakken zijn gebaseerd op een gel. Hiermee kun je geen verlenging maken omdat deze gels veel minder hard zijn dan de gels die we gebruiken voor de nagelverlengingen, waardoor de verlenging in dat geval zou afscheuren.

Zijn je eigen nagels niet stevig genoeg om alleen een gelpolish te dragen of wil je ze wat langer laten groeien maar scheuren ze tekens af, dan is er de mogelijkheid om deze een verstevigende laag te geven. Deze komt als eerste laag ipv de basecoat. We gebruiken dan een structure base, ook wel rubberbase of megabase genoemd. Dit is een wat dikkere, sterkere basecoat waarmee de natuurlijke nagel echt verstevigd wordt en er een bolling van de natuurlijke nagel kan worden gecreëerd. Dit wordt meer en meer in salons toegepast omdat je met deze behandeling zeker 3 weken kunt genieten van je gelpolish en je je natuurlijke nagel kunt laten groeien naar een wat langere lengte. Voor echt lange nagels is dit minder geschikt tenzij je natuurlijke nagel echt heel sterk is, zo niet dan zullen ze gaan inscheuren, in dat geval kun je beter de versteviging van een Acryl, Gel of Acrygel kiezen.